1 til 12 ud af 120

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel  Liste 

Sorter faldende

1 til 12 ud af 120

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Perlesmykker – håndlavede og unikke. 

 

Er vores perlesmykker håndlavede?

Alle vores perlesmykker er håndlavede, og nogle af dem er endda helt unikke. En ægte perle af høj kvalitet er et levende materiale og kan ikke masseproduceres og stemples ind i smykket. Hver perlepar skal matches nøje og omhyggeligt. Der skal tages hensyn til farve, størrelse, form og kvalitet. Hver perle skal bores det helt rigtige sted, således at perlens flotteste side vises frem og fra den rigtige vinkel. Nogle af smykkemodellerne produceres i forvejen, andre efter varen er bestilt. Mange af vores smykker eksisterer ikke, før du bestiller dem, og du får dem som helt "nybagte".    

 

Hvor længe har mennesker produceret perlesmykker?   

På trods af, at menneskene har kendt til naturperler fra tidernes morgen, har de ikke nødvendigvis lavet perlesmykker i lige så lang tid. Meget tyder på, at i mange kulturer og i mange forskellige tidsperioder var perlemuslingernes perleskal anset som værende mere værdifuld end selve naturperlerne. Det er dog svært at drage de afgørende konklusioner, da ægte perler består af organisk materiale og går i opløsning i de tusindeår gamle jordlag, hvor arkæologiske udgravninger normalt finder sted.   

 

Hvad er de ældste perlesmykker, man kender til?

Nogle af de ældste beretninger om perlesmykker stammer fra antikken. Legenden om Kleopatra VII, droningen af Ægypten, og henes perlesmykker er både fascinerende og utrolig. Historien går ud på, at i sit væddemål med Markus Antonius lovede Kleopatra at tilberede verdens dyreste måltid. For at vinde væddemålet lod Kleopatra sin ene perleørering falde ned og blive opløst i Markus Antonius' bæger med sur vin, hvorefter hun drak vinen selv. Værdien af den opløste perleørering svarede efter sigende til en værdi af en mindre romersk provins. Dermed var væddemålet vundet. 

 

Hvem er den mest celebre ejer af perlesmykker?

Det er så godt som umuligt at finde en nævneværdig kendis eller en kendt historisk person, som ikke har haft et eller andet forhold til perlesmykker. Den mest berømte af dem alle er uden tvivl den engelske droning Elizabeth I. Hendes forkærlighed til perlesmykker blev til ikke mindre end en besættelse. Ikke alene var dronningens perlesmykke kollektion utallige millioner pund værd og bestod af flere hundrede perler, men også droningens garderobe bestående af over 3.000 kjoler og 80 parykker var prydet med perler og havde mindst den samme værdi. 

 

Samtidig og efter Elizabeth I's regerings tid kommer der en lang række andre droninger, konger, fyrster og fyrstinde, hvis mest dyrebare og mest værdifulde smykker ligeledes var perlesmykker.

 

I nyere tid er prinsesse Diana af England én af de mest berømte royale personer, der bar perlesmykker ved utallige lejligheder. Også Grace Kelly, som blev prinsesse af Monaco i slutningen af 1950-erne, pyntede sig med perlesmykker. Prinsesse Grace' klassiske elegance og skønhed er legendarisk selv den dag i dag. Hun var, og er på sin vis stadigvæk et forbillede for millioner af kvinder verden over. Man ser utallige udgaver af "Grace Kelly", iklædt perlesmykker på 1950-ernes fotos, film og reklamer. Som regel er det et sæt smykker med hvide akoya perler, bestående af et par perleørestikker eller øreklips og en perlekæde. I nutiden kan man genopleve dette klassiske look i den populære TV serie Mad Man med January Jones som hovedrolle indehaver og Grace Kellys inkarnation.

 

Det Danske Kongehus er også i besiddelse af nogle af verdens fineste og flotteste perlesmykker. Med prinsesse Mary blever Kongehusets perlesmykke tradition ført videre. Prinsessen stammer selv fra én af verdens førende perlenationer, nemlig Australien. I Australien finder man nogle af de flotteste, reneste og mest bæredygtige perler i verden, og man ser tit prinsessen med flotte South Sea perler og Tahiti perler.

 

Verdens dyreste og mest unikke smykker med perler.

Et af verdens dyreste og mest unikke perlesmykker blev solgt på Christie's auktion i New York i 2011. Det er den såkaldte "La Peregrina" perlekæde, som tidligere tilhørte Elizabeth Taylor. Perlekæden blev solgt for $ 11.8 mio, ikke mindst på grund af sin over 500 år lange og glamurøse historie. Perlevedhænget, som egentlig hedder La Peregrina (Den Omvandrende) og stammer fra Panamas Golf, tæller blandt andre Mary Tudor og Napoleon som ejere.

 

Et andet eksempel på de mest dyre og unikke smykker med perler er Baroda Pearls, solgt for $ 7.1 mio i 2007. Det er et perlesmykke sæt, som historisk tilhørte de indiske maharajas. Perlerne tilhørte de såkaldt "ideale perler" og dannede oprindeligt et enkelt perlekæde smykke med syv rækker af hvide naturperler. Siden blev perlekæden delt op i flere perlesmykker og endelig solgt på Christie's auktion som et smykkesæt bestående af en perlekæde, en broche, en ring og et par øreringe.     

 

Smykker med perler og deres vedligeholdelse.

Når du køber smykker med perler hos os er det enten smykker i rhodineret sølv eller smykker i guld. Når sølvsmykket med perler er rhodineret, behøver det ikke vedligeholdes som sådan. Rhodium er en art platinmetal, som beskytter sølvet mod at anløbe, dvs. at blive sort. Det er nemlig uhyre vigtigt, at sølv smykker med perler er rhodinerede, fordi ægte perler ikke tåler hverken giftig sølvrens eller sæbe. Du kan må dog gerne at rense smykker med perler med en fugtug klud. 

 

Generelt vil vi anbefale, at man ikke bader og ikke sover med perlesmykker på. Som allerede nævnt, tåler perlerne ikke sæbe og shampoo. Udover det har perlerne heller ikke godt af alt for meget syre, som vi har i vores hud. Derfor er det en rigtig god idé at tage smykker med perler af om natten, så de kan hvile. Har du derimod lagt perlesmykkerne på hylden for længe, er det chance for, at det bliver for tørt for perlerne. Så brug dine perlesmykker, det trænger de til. Men vis også hensyn over for dem. Da vil de tjene dig, som var du kongelig!