1 til 12 ud af 32

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Tabel  Liste 

Sorter faldende

1 til 12 ud af 32

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Kulturperler – ægte ferskvands perler, saltvandsperler og sjældne perler. 

Kulturperler er ægte perler, som produceres af muslinger (eller helt korrekt, af østers) på specialt byggede perlefarmer. Kulturperler findes i alle regnbues farver, alle tænkelige og utænkelige former og i alle størrelser – fra sandkorn til lille fugleæg. Nogle kulturperler er endda ikke så "kultiverede" og mener mere om naturperler. Atter andre kulturperler er meget sjældne og værdifulde. Her på siden vil vi gerne fortæller lidt om kulturperler, og hvordan de er som smykkesten. Vil du gå mere i dybden omkring kulturperler, så læs artiklen her.    

 

Sorte perler – er de ægte? 

Sorte perler kan være ægte såvel som kunstige. Det er egentlig ikke farven, der er afgørende. Det afgørende er, om perlen er lavet af plastik eller andet kunstig materiale, eller om perlen er produceret af en musling og består af perlemor. Om en ægte perle får en sort farve er afhængigt af perlemuslingens art og farven af perlemor på den indeste side af skallen. De flotteste sorte perler kommer fra en sortlæbet musling Pinctada Margaritifera og dyrkes på Tahiti. Sorte Tahiti perler er de flotteste sorte perler i verden. Men pas på! Der findes uendelig mange immitationer!

 

Kan en ægte ferskvands perle være sort?

Svaret er NEJ! En ægte ferskvands perle kan være hvide eller lyserøde, men aldrig sort. Hvis ferskvandsperle er sort, så er de kunstigt indfarvede. Kunstigt infarvede perler har meget dårlig glans og kvalitet, de kan smitte i farven og har meget lav værdi.

 

Hvilke ægte perler er naturlig hvide? 

Akoya, Tahiti, South Sea og ferskvandsperler findes naturligt i hvide farver. Nuancen varierer rigtig meget. Hvis det er Akoya, South Sea eller ferskvandsperler, så er det de let irriserende lyserøde nuancer af hvid, der er de mest eftertragtede. Hvis man har fundet en hvid South Sea perle med lyserød overtone, så er der tale om Fancy Color, dvs. en meget shælden, meget eftertragtet og meget værdifuld farve. Rigtig mange af vores kulturperler her på siden tilhør nemlig denne kategori af hvide perler. 

 

Findes der ægte perler i andre farver end sort og hvid?

Der er næsten ingen grænser for, hvilke naturlige farver en ægte perle kan fås i. Alle regnbuefarver. En enkelt ægte perle kan alene rumme hundredevis af nuancer, som ændrer sig afhængigt af lysstyrken og lysets infaldsvinkel. Gå på de enkelte perletyper-undersider og læs mere om de konkrete perletypers farver. Brug kategorifilter for at indsnævre dine valg, hvis du er interesseret i en konkret farve.

 

Hvilke kulturperler er sjældne?

Cortez perler er de sjældneste kulturperler i verden. Men alle kulturperler kan være sjældne, hvis de har nogle bestmte farver og størrelser. Store perler for eksempel er altid en sjældenhed, afhængigt af hvilke størrelser er typiske eller atypiske for et bestemt perletype. Du finder nærmere information om det på de konkrete perleundersider. De sjældne farver kaldes Fancy Colors. Hvis en ekstraordinær størrelse sammenfalder med særlig eftertragtede Fancy Color, så skaber det et fantastisk sjælden perle. Men det, der skaber mest værdi er nok kvaliteten af de sjældne perler. Kulturperler af suværene kvaliteter kaldes Gem, og de er ekstrem sjældne. Sådan nogle perler kan koste op til DKK 1 mio. styk, især hvis kvaliteten, farven, størrelsen og formen spiller rigtigt sammen.