Filtrer

Mulige filtre

Pris
 1. DKK  2.350,00 og derover
Brand
 1. Marc'Harit

3 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende
 1. Cortez perler. Perler: Marc'Harit.
  Changeling creol [Blå Cortez]
  DKK  2.350,00

   

  Metal:

  Vælg mellem rhodineret sterlingsølv 925S, guld 18K eller hvidguld 18K
  Perletype: Cortez
  Perlefarve: Blå
  Perleform: Baroque Short
  Perlekvalitet: C
  Perlestørrelse: Vælg mellem 8-11mm

   

  Leveringstid:  1-3 dage

  Vis detaljer
 2. Cortez perler: Perler: Marc'Harit.
  Cortez perleørestikker
  DKK  2.350,00

   

  Perlen:

   

  Perletype: Cortez
  Perlefarve: Peacock
  Perleform: Baroque Short
  Perlekvalitet: C
  Perlestørrelse:     Vælg mellem 8-11mm

   

   

   

  Øreringe:

   

  Metal: Vælg mellem rhodineret sterlingsølv, guld 14K-18K eller hvidguld 18K!
  Diameter:   1.5cm

   

  Leveringstid: 1-3 dage 

   

  Vis detaljer
 3. Cortez peler. Perler: Marc'Harit. Foto: Iben Kaufmann
  Cortez øreringe
  DKK  2.350,00

   

   

  Metal: Vælg mellem rhodineret sterlingsølv, guld 14K-18K eller hvidguld 18K
  Perletype: Cortez
  Perlefarve: Regnbue Peacock
  Perleform: Baroque/Semi-barok
  Perlekvalitet: C
  Perlestørrelse:     Vælg mellem 8-11mm

   

   

    

  Leveringstid: 1-3 dage 

   

  Vis detaljer

3 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Hvad er Cortez perle?

 

Cortez perler dyrkes i dag i den Californiske Golf i Mexico som det eneste sted i verden. Mexicanske perler har deres oprindelse i to arter af indfødte perle østers fundet i Stillehavet, "Madreperla" eller "Panamic Black-Lip Pearl Oyster "(Pinctada mazatlanica) og "Concha Nácar "(Pteria sterna), som producerer Cortez perler. Begge arter er i stand til at producere perler i et bredt spektrum af farver, men Cortez perler er de mest farverige: fra hvid til sort, nuancer af gylden-bronze, grå (både lys og mørk farvet), smaragdgrønne og kobolt blå, pink-rød og endda dyb-lilla. Disse ekstraordinære farver affødder masse af spekulationer om deres oprindelse. Derfor gennemgik Cortez perlerne de mest omfattende videnskabelige undersøgelser, primært i europæiske gemologiske laboratorier, for at fastslå årsagen til deres enestående farvepalet.

 

Forskningsresultater viser, at regnbuefarverne skyldes de utroligt tynde (5 mikrometer) perlemorslag, som Cortez muslingen er i stand til at producere i rigelige mængder. Disse ekstra fine og tynde perlemorslag har derudover en fuldstændig unik spiralformet struktur, som i sidste ende resulterer i den mest spektakulære optiske effekt – regnbuefarver.

 

Cortez perler kan som de eneste i verden identificeres ved hjælp af en UV-lampe: den viser nemlig en unik lyserød til dyb rød fluorescens. Ingen anden perle viser den samme reaktion.

 

 

Cortez historie. 

 

Perlehandel i Mexico er lige så gammel som den præcolumbiansk æra selv. Maya og Aztec købmænd rejste over sø og land inden for grænserne af deres imperier for at finde de mest storslåede perler til deres kejsere og guder. Arkæologiske udgravninger har afsløret store sorte perler i en grav af den Zapotetiske hersker (750-500 AC) i Monte Alban, Oaxaca.

 

Efter spanierne erobrede Sydamerika, blev de selv ramt af en enorm bølge af "perle feber". De første perler blev fisket op ved kysten af Venezuela. Perlerne var små og hvide-gyldne. Det er først ved opdagelsen af de store sorte perler i de mexicanske, mellemamerikanske og sydamerikanske farvande i Stillehavet, steder som bugten Nicanor i Costa Rica, "Islas de las Perlas" (eller "Pearl Archipielago") i Panama, kyster Oaxaca og Jalisco, at perlefeberen tager til for alvor. 

 

Alligevel lod de allerflotteste, allermørkeste og allerstørste perler vente på sig. De blev fundet i Det Røde Hav af Cortez (Den Californiske Golf, som det kaldes i dag) – samme sted, hvor de moderne Cortez kulturperler opdyrkes. Det er disse Cortez naturperler, som piraterne og købmænd fra Holland, England og Rusland flokkedes om. 

 

Siden blev perler til Mexicos største eksportvare. Faktisk var perleeksporten så stor, at den alene oversteg alle andre typer af eksport tilsammen. Først da udvindingen af guld og sølv bliver mere profitabel, falder perleeksports andel. 

 

I det XVI århundrede, havde den sorte perle af den Californiske Golf opnået titlen "juvelernes dronning, dronningernes juvel". Utallelige af disse perler har prydet kroner af europæiske konger og dronninger, samt deres tøj, halse, hænder og ører.

 

 

Cortez perler i dag. 

 

I 1883 blev Mexico til den første land, der etablerede en kommerciel dyrkning af perlemuslinger. Doctor Gastón Vivès var manden bag farmen. Vivés' mål var egentlig at producere perlemor, men samtidig havde han opnået et ekstraordinær antal af naturperler i hans muslinger. Op til 9-14% af muslingebestanden var i stand til at producere ægte naturperler. Desværre var det aldrig Vivés' formål at dyrke kulturperler, og projektet gik i sig selv ved opmarchen af kulturperleproduktion i Japan.  

 

Først i 1993 begyndte Mexico at producere sine egne sorte perler igen. Det, der startede som et lille forskningsprojekt ved Guaymas Campus of the Tec de Monterrey, endte som en af de de største successer i perlehistorie. Det lykkedes det lille hold af forskere at genintroducere den gammel Pteria Sterna musling i Den Californiske Golf i Mexico, hvor den nuværende og, vel at mærke, den eneste produktion af de berømte Cortez perler ligger i dag. 

 

Med sin beskedne produktion på ca. 4.000 Cortez kulturperler om året, producerer farmen Perlas del Mar de Cortez® således verdens sjældneste kulturpere – Cortez perle.