Filtrer

Dine filtre:

  1. Fjern element Brand: Kreiman

Mulige filtre

Pris
  1. DKK  1.000,00 - DKK  1.999,99
  2. DKK  2.000,00 - DKK  2.999,99
  3. DKK  3.000,00 og derover

9 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

9 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Hvad er South Sea perler?

 

South Sea perler dyrkes i saltvandsmuslingearten Pinctada maxima. Ikke nok med, at arten er den største af alle de ca. 30 arter perlemuslinger, men dens perler er også langt de største og langt de dyreste af alle kulturperler. Glansen på South Sea perler er fænomenal. Én enkelt South Sea perle af usædvanlig god kvalitet kan nemt koste 750.000 kr. 

 

Pinctada maxima er et kæmpe dyr, der måler over 30 cm i diameter og vejer flere kilo. Der skelnes mellem sølvlæbet og guldlæbet Pinctada maxima. Navnet refererer naturligvis til perlemorfarven på indesiden af muslingeskallen – enten den sølvfarvede eller den guldfarvede. 

 

  • Det sølvlæbede Pinctada maxima producerer de hvide, sølvhvide og stålfarvede nuancer af perler.  
  • Den guldlæbede Pinctada maxima giver fantastiske palet af alle tænkelige guldvariationer – fra let guld-hvid til intens guld perler. 

 

Hvilken del af verden kommer South Sea perler fra?

 

De sølvlæbede Pinctada maxima findes oftest syd for Ækvator, og de guldlæbede nord for Ækvator. Perlerne dyrkes i farvandene omkring det nordvestlige Australien, New Zealand, Indonesien, Filippinerne, Thailand, Myanmar, Cambodja, Japan, Kina, Malaysia, Papua Ny Guinea og Cook øerne.  

 

Hvordan bestemmes pris på South Sea perler?

 

En South Sea perle tilbringer rigtig lang tid i muslingen, ca. 24 måneder. Den lange opdyrkningstid gør, at det er meget omkostelig at dyrke South Sea perler. Jo længere tid tilbringer perlen inde i muslingen, jo større er sandsynlighed for, at den udsættes for sygdom, misdannelse og parasitangreb. Det betyder, at den samtlige udbytte af perlehøsten falder, samtidig med at høstens kvalitet øges. Dette påvirker naturligvis pris dannelse på South Sea perler. Pris på South Sea perler er generelt meget høj.

 

Når South Sea perle tilbringer så lang tid i muslingen, øges tykkelsen af perlemorslaget ganske dramatisk – den er på minimum 2 mm eller mere og udgør ca. halvdelen af perlens samlede diameter! Det er bl.a. derfor en South Sea perle har exceptionel glans og virker næsten transparent, og det er derfor de er så dyre.

 

Et andet faktor, der påvirker prisen på South Sea perler er deres form. Perlemorsvæksten er på 1,5-2 mm om året. Det betyder, at en South Sea perle sjældent er helt rund, og der forekommer tit overfladeujævnheder. Disse ujævnheder accepteres som normale og betragtes endda som værende en indikator for et tykt perlemorslag.

 

  • Runde og nær-runde South Sea perler under 15 mm i diameter udgør ca. 20% af høsten
  • Symmetriske former 50%
  • Barokke former 30%

 

Disse tal fortæller, at perfkt runde South Sea perler og faktisk også dråbeformede South Sea perler udgør kun en ganske lille del af høsten. Samtidig er runde og dråbeformede perler er altid de mest eftertragtede og mest værdifulde. Derfor en stor del af South Sea perlers pris består af formen – er en South Sea perle rund eller dråbeformen, så er den også den dyreste. 

  

Hvad er de normale South Sea perle størrelser? 

 

Den almindelig størrelser er 10-17 mm i diameter. Mindre end 10 mm betragtes som småt og er sjældne. Over 20 mm betragtes som meget stort, og disse er også sjældne. 

 

Prisen på South Sea perler stiger med 15-20% pr. mm, og springet fra 17 til 18 mm kan betyde en prisstigning på 40-50% eller mere!  

 

Er South Sea perle muslinger vilde? 

 

Produktionen af South Sea perler er i højeste grad afhængig af vilde muslingebestande. De indsamlede vilde muslinger er nemlig ofte stærkere end de opdrættede, da de opdrættede muslinger ofte har en svagere immunforsvar. 

 

Perlerne fra de opdrættede South Sea muslinger er af en mere homogen kvalitet, men er som regel også ret gennemsnitlige. Vilde muslinger producerer derimod yderligheder på kvalitetsskalaen – både de ekstremt gode og ekstremt dårlige perler.

 

På verdensplan er ca. 80% af South Sea perlemuslingerne opdrættet og 20% fanges stadigvæk i det frie. Dette afhængigheds forhold til naturen gør South Sea perleindustrien meget sårbar over for overfiskning og forurening. Ved at begrænse antallet af perlefarme og ved at angive kvoter i regionen, håber man på at bevare det nødvendige antal vilde Pinctada maxima muslinger i naturen, hvilket vil både gavne havøkologien og perleindustrien. 

 

Vigtigt at vide om netop din South Sea perle.

 

Du viser mig tillid, når du handler hos mig og lader mig vælge en South Sea perle til dig. Perler er unikke, og selv om jeg forsøger at finde en, der matcher billedet på hjemmesiden, er det umuligt at finde en fuldkommen identisk en. Jeg går sometider flere hundrede South Sea perler igennem, før jeg finder den rigtige. Hvad går jeg efter? Jeg går efter den bedste kombination af pris, kvalitet, størrelse, farve og form. Der høstes South Sea perler 1-2 gange om året, og det betyder, at alle disse parametrer, ikke mindst prisen, kan svinge ret meget. Nogle gange får man utrolig meget glans for pengene, andre gange er man rigtig heldig med de symmetriske former og atter andre gange kan man få en ekstra millimeter eller to med i købet. Du får altid den bedste kombination af kvalitet, størrelse, form og farve, og helt klart, altid mest værdi for pengene, når du handler hos mig. Har du et spørgsmål, har du meget specifikke ønsker, ring eller skriv til mig. Jeg guider dig igennem alle de bedste muligheder, der er for øjeblikket.