1 til 12 ud af 30

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Tabel  Liste 

Sorter faldende

1 til 12 ud af 30

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Tabel  Liste 

Sorter faldende

 

Hvad er ferskvandsperler?

  

Ferskvandsperler bliver til i muslinger, som lever i ferskvand. Oftest er det muslingefamilien Margaritiferidae eller familien Uninionidae, der giver os deres flotte ferskvandsperler. Disse to slags ferskvandsmuslinger trives i forskellige vandmiljøer, og der er også forskel på deres perler. Du finder mere information om ferskvandsperler her. 

 

 

Ferskvandsperler: glans og farve.

  

Farve. Naturlige ferskvandsperler findes kun i to udgaver – lyserød og hvid, samt nuancerene af disse. Alle andre farvevarianter, som findes i riglige mængder på markedet, er kunstigt indfarvet.

 

De mest sjældne og eftertragtede ferskvandsperlefarver er kridhvid med iriserende pinke undertoner, samt rosa og intens pink farver. Mere almindelige farver er varianterne af "beskidt" hvid – creme, offwhite, lidt gullig m.m. 

   

 

Glans. Ferskvandsperler har generelt mindre glans end saltvandsperler. Men når man kommer op i de høje kvaliteter af ferskvandsperler kan glansen nærme sig saltvands perler såsom Akoya og South Sea. 

 

Glansen på de kunstigt indfarvede perler er markant lavere end den naturlige glans, og farver vil slides med tiden.

  

I Kreiman handler vi kun med perler, hvis oprindelse og kvalitet er 100% pålidelig. På denne måde kan vi sikre os, at farven af vores perler er 100% naturlig og glansen er høj.

 

 

Ferskvandsperler: størrelse.

 

De mest almindelige størrelser for ferskvandsperler er 2-10mm. For ganske få år siden begyndte man imidlertid at opdyrke ferskvandsperler med kerner i, og dette betyder, at der også findes større ferskvandsperler, op til 15-18mm. Læs mere om det i Perleguiden 

 

Fra ca. 8mm i diameter og op efter er rigtig gode kvaliteter blandt ferskvandsperler en sjældenhed. Derfor vil man opleve, at priserne ikke stiger gradvist mellem størrelsegrupperne, men derimod i ret betydelige ryk.  

 

 

Ferskvandperler: form. 

 

Ferskvandsmuslinger er dygtige til at producere symmetriske former: Kartoffel, æg, oval, knap (bouton), semi-rund og cerkleret. Også perfekt runde og dråbeformede ferskvandsperler forekommer relativt ofte, hvis man sammenligner hyppigheden med fx Tahiti perlerne. 

 

De mest eftertragtede er runde og perfekte dråber. 

  

Store barokformede ferskvandsperler er også meget efterspurgte, netop fordi de ikke er så almindelige blandt ferskvandsperler og fremavles specielt som barokformede. 

 

Ferskvandsperler, som ikke er perfekt runde, dråbe eller store barok, produceres i uanede mængder. Denne massive produktion af kartoffel, æg, oval, knap (bouton), semi-rund og cerklerede ferskvandsperler betyder, at de som regel ikke har særlig høj værdi, selv hvis kvaliteten er i orden. Til gengældt kan man med fordel bruge dem til at udvikle smykkedesigns, som kræver mange og/eller store perler, til relativt beskeden pris. Man skal bare sørge for, at kvaliteten er i orden, så får man værdi for pengene.    

 

 

Ferskvandsperler: kvalitet.

 

Den gængse opfattelse er, at saltvandsperler er bedre end ferskvandsperler. Virkeligheden er ikke så kategorisk, men der er noget om det. 

 

Der er ingen tvivl om, at ferskvandsperler af bedste kategori stadigvæk har mindre glans end saltvandsperler af bedste kategori. Der er også nogle, der mener, at ferskvandsperlemor er blødere, og derfor er mere udsat for ridser og slitage.

 

Udover det kendetegnes ferskvandsperlerne ved at have karakteristiske overfladeujævnheder, omend mikroskopiske i de gode kvaliteter. Dette betyder, at der stort set ikke findes ferskvandsperler i ren A kvalitet, især ikke i de store størrelser. Det bedste kvalitet, du kan få, er således AB. Læs mere om kvaliteten her

 

Når det er sagt, så kan man omvendt sige, at man får rigtig meget for pengene, når man køber ferskvandsperler af bedste kvalitet. Forskellen i prisen mellem saltvandsperler og ferskvandsperler er meget stor, men ferskvandsperlernes lavere priser skyldes ikke nødvendigvis forskellen i kvalitetten. Der er også en del prestige i at bære saltvandsperler og høje omkostninger i deres produktion, der gør dem dyrere, end ferskvandsperler. Og vores ferskvandsperler i AB kvalitet er meget flotte, lige meget hvad man sige!